Oma koti on maailman paras paikka

Jokainen meistä muistaa sen tunteen, kun kannoimme ensimmäisen kerran muuttolaatikoita ikiomaan kotiin. Tuohon hetkeen liittyy niin paljon tunnelatausta, että muistamme sen loppuelämämme. Koti on paljon enemmän kuin fyysinen tila, jossa asumme. Se on paikka, jolla on syvä vaikutus elämäämme. Seuraavassa muutamia kotiin liittämiämme merkityksellisiä asioita ja miten me otamme ne huomioon kotien suunnittelussa.

Turvallisuuden tunne: Koti on paikka, jossa voimme rentoutua ja olla oma itsemme. Oman kodin seinien sisäpuolella voimme tuntea olomme suojatuksi ja turvalliseksi. Parhaimmillaan koti on myös kannattava sijoitus, joka kerryttää varallisuuttamme ja lisää näin taloudellista turvaa. Valitessasi kodin hyvältä sijainnilta palvelujen läheltä ja hyvien liikenneyhteyksien päästä, voit odottaa sijoituksellesi arvonnousua tulevina vuosina. Uudiskohteissa asuminen on vakaata, sillä remontteja ei ole lähivuosina tiedossa ja asumiskulut ovat maltillisia ja ennustettavia.

Henkilökohtaisen identiteetin ilmaisu: Koti on tapa ilmaista persoonallisuuttamme ja identiteettiämme. Sisustustusvalinnoilla, kodin yksityiskohdilla ja värivalinnoilla heijastamme sitä, keitä me olemme ja mistä me tulemme. Tämä tekee kodista paikan, jossa voimme tuntea olomme kotoisaksi. Kun hankimme kodin uudiskohteesta, apunamme on sisustussuunnittelija, joka omalla ammattitaidollaan auttaa meitä yksilöllisen kodin rakentamisessa. On upeaa, kun voi valita omien mieltymysten mukaisen keittiön, lattian ja laatoitukset sekä seinien värivalinnat. Personoidussa kodissa viihtyy.

Vuorovaikutuksen keskipiste: Kodissa jaamme tunteita, kokemuksia ja muistoja läheistemme kanssa. Toimiva kodin pohjaratkaisu tekee arjesta sujuvaa ja mutkatonta. Se antaa tilaa yksityisyydelle ja yhteiselle olemiselle unohtamatta kodin karvaisia perheenjäseniä, joiden erityistarpeet tulee huomioida kulutusta kestävillä materiaalivalinnoilla. Onnellinen lemmikki pääsee lenkille lähimetsään.

Koti on myös paikka, jossa iloitaan yhdessä ystävien kanssa. Viihtyisät terassitilat ja parvekkeet laajentavat kodin tiloja. Yhteiset piha-alueet taas lisäävät yhteisöllisyyden tunnetta naapurien kesken.

Levon ja palautumisen tila: Kiireisen maailman keskellä koti tarjoaa paikan levolle ja palautumiselle. Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat ilmeisiä ja sen vuoksi kodin olisi hyvä sijaita lähellä lähimetsiä tai luonnonpuistoja. Jo puolen tunnin liikkuminen luonnossa laskee ihmisen stressitasoja merkittävästi ja lisää hyvinvointivaikutuksia.

Myös kodin värimaailmalla on ilmeiset vaikutukset hyvinvointiimme. Sisustussuunnittelijamme osaa kertoa sinulle värien vaikutuksesta mm. rauhoittumiseen.

Kaikenkaikkiaan koti on enemmän kuin rakennus. Se tarjoaa meille turvaa, identiteettiä, yhteyttä ja lepoa. Koti on myös älykäs taloudellinen päätös. Se tarjoaa monia etuja kuten elämän vakautta, sijoituksen arvon kasvua ja verohyötyjä. Uudiskohdekodissa edellä mainittujen lisäksi houkuttelevat vähäiset ylläpitokustannukset, joita eivät rasita tulevat remontit. Uusissa kodeissa on myös modernit ja ekologiset asumisratkaisut. Pitkällä aikavälillä nämä ovat varsin merkittäviä tekijöitä yhdelle elämäsi suurimmista ja merkittävimmistä hankinnoista -omalle kodillesi!

Tutustu vapaana oleviin koteihimme ja rakennushankkeisiimme kotisivuillamme https://taloteko.fi

Kirjoittaja on Taloteko Oy:n sisustussuunnittelija Margit Artimaa