Yksilöllinen sisustussuunnittelu

Toimiva koti elää mukana perheen arjessa. Se ottaa huomioon asukkaan arjen hektisyyden ja antaa osaltaan avaimet kotona rentoutumiseen ja viihtymiseen. Toimiva koti ei edusta trendejä, vaan asukkaan omia toiveita ja tarpeita. Siinä voi peilautua ajan henki ja erilaiset tyylipiirteet, mutta viime kädessä se edustaa niitä arvoja ja kriteerejä, joiden ympärillä asukas itse viihtyy.

Sisustussuunnittelija työskentelee näiden argumenttien parissa päivittäin. Millaiset materiaalit tuntuvat hyviltä ja hivelevät silmää, mutta myös millaiset materiaalit ovat helppohoitoisia, hiljaisia tai mitä muita toiveita materiaaleille nyt kukin voikaan määritellä.Sisustussuunnittelijan työssäni kohtaan aina asiakkaan omine toiveineen ja pyrin auttamaan tätä löytämään omaan kotiinsa toimivimmat materiaaliratkaisut.

Olen työskennellyt Talotekon kohteiden sisustussuunnitteluiden parissa yli kymmenen vuotta ja sisustusalan yrittäjänä 14 vuotta. Kohtaan työssäni monenlaisia perheitä ja monenlaisia koteihin liittyviä arjen haasteita. Työnkuvaani kuuluvat suunnittelutoimeksiannot niin uudisrakentajien, remontoijien, kuin pienemmin sisustavien perheiden parissa. Kohteet voivat olla kattavia kokonaisuuksia pintamateriaaleineen, valaistuksineen, kiinto- ja irtokalustuksineen tai sitten pieniä tilamuutoksia tekstiileineen tai muine sisustuksen viimeistelyineen.

Yhteistyöhöni Talotekon kanssa kuuluu uudiskohteiden pintamateriaaliperheiden luominen sekä pintamateriaali- ja kiintokalustemateriaalivalinnoissa asiakkaiden auttaminen. Olen valinnut pintamateriaaleihin sekä kiintokalusteiden materiaaleihin valikoiman, joka koostuu laadukkaista ja ajan henkeä peilaavista kiinnostavista materiaaleista. Valikoima on kuitenkin laaja ja omalla ammattitaidollani autan asiakasta tekemään oman asuntonsa pintamateriaalivalinnat näiden tuoteperheiden sisältä siten, että kokonaisuus muodostaa hallitun, tyylikkään ja ennen kaikkea asiakkaan näköisen toimivan kokonaisuuden. Näin saadaan aikaan koti, jonka ilme on levollinen.

Tapaan Talotekon asiakkaat toimistollani Pirkkalan Pereessä, jossa nähtävillä ovat materiaalituoteperheiden kaikki lattiamateriaalit, laattamateriaalit, tapetit, maalisävyt sekä kiintokalustemateriaalit oikeina malleina. Näin kaikki samoihin tiloihin tulevat kiinteät pintamateriaalit on helppo hahmottaa ja sommitella samanaikaisesti ja niiden vertailu kokonaisuuden toimivaksi saattaen on helpompaa. Tarvittaessa tapaan asiakkaat toiseenkin kertaan, mikäli jotkin materiaalivalinnat tarvitsevat pidemmän kypsymisajan asiakkaan mielessä. Lopuksi laadin asiakasta varten pintamateriaalivalinnoista yhteenvedon, jonka avulla sitten suunnitelmat on helppo valjastaa materiaalitilauksiksi ja työmaalla toteuttaa.

Asiakkaan on mahdollista tilata minulta myös laajemmin sisustussuunnittelun palveluita asunnon muuta sisustamista koskien, mikäli tällaiseen ilmenee tarvetta asuntoon muuttamisen tai sen sisustamisen koittaessa.

Leena Rekola

teollinen muotoilija, sisustussuunnittelija (SI)
Sisustussuunnittelu Leena Rekola

0400 – 843 540
sisustus@leenarekola.com
www.leenarekola.com

postiosoite: Laululinnunpolku 4, 37140 Nokia
käyntiosoite: Pereentie 27 D, 33950 Pirkkala