Satakunnasta muuttaneet Eila ja Juhani Peltomaa viihtyvät lähellä tyttären perhettä ja lapsenlapsia

Haastattelijana Margit Artimaa

Mikä sai teidät muuttamaan ja miksi valitsitte juuri kyseisen huoneiston?

Kyllä Talotekon rakentamisen laatua voi kehua ja suositella myös muille. Siistiä työtä.”

Kolme vuotta sitten Peltomaat etsivät  kotia Tampereelta läheltä tyttären perhettä. Talotekon 98.5 neliöinen viiden huoneen huoneisto Vuoreksessa osui heidän silmiinsä. “Tämä oli taloyhtiön viimeinen, rakenteilla oleva, myymätön asunto.  Ja mikä parasta, kotiin mahtuisi 8 lastenlasta samaan aikaan yökylään”, Juhani toteaa.

“Kun kävimme ensimmäisen kerran tontilla, sinne oli juuri valettu laatta. Siitä prosessi sitten lähti etenemään. Sisustussuunnittelijan puheilla kävimme pari kertaa ja valitsimme kaikki kodin pintamateriaalit. Olemme olleet oikein tyytyväisiä valintoihimme”, Juhani kertoo.

Mihin asioihin olette olleet erityisen tyytyväisiä kodissanne?

Kun ystävämme ovat käyneet Satakunnasta meitä tapaamassa, he ovat ihastelleet näkymää. Suuret ikkunat levolliseen metsään ja avara pohjaratkaisu ovatkin Peltomaiden mielestä kodin parhaimpia asioita. Koti on ikkunoiden ansiosta valoisa. Eila on laittanut terassille kauniita kukkaistutuksia, joita näkyy kuvassakin. Kolmen vuoden aikana koti on osoittautunut hiljaiseksi. Vaikka naapurustossa on lapsiperheitä, ei seinän läpi kuulu juuri mitään. ”Talo on rakennettu määräysten mukaisesti”, Juhani toteaa.

Talotekon toimintaan Peltomaat ovat tyytyväisiä. Rakentaminen sujui sovitusti ja aikataulussa. Asiakaspalvelu on ollut ystävällistä. Juhani mainitsee erityisesti työmaapällikkö Pertti Koskelan, joka on ollut auttavainen ja vastannut rakentamisen aikana heränneisiin kysymyksiin nopeasti. Vuosikorjaukset tehtiin myös sovitusti ja asianmukaisesti

“Hyvin olemme viihtyneet tässä lapsen  ja lapsenlasten naapurustossa”. Erityiskiitosta Peltomaat antavat mukavalle naapurustolle.

”Lähimetsästä on löytynyt hyvät lenkkeilymaastot ja omat salaiset marjapaikatkin!”, summaa Juhani vielä lopuksi.